ژل میکروسیلیس (Microsilica gel) | کاربرد و مزایا + قیمت پاور ژل
ژل میکروسیلیس Microsilica gel یک افزودنی بسیار پیشرفته در صنعت ساخت و ساز می باشد.
این افزودنی برای تولید بتن های توانمند و چند منظوره استفاده می شود.
به مرور زمان به دلیل عملیات عمرانی و تغییرات جوی وساخت و سازها احتمال دارد اتفاقات و مشکلاتی در ساختمان به وجود بیاید به عنوان مثال ساختمان یا سازه بتنی به دلیل زلزله ریزش نماید و یا ساختمان نشست داشته باشد.
یا به مرور زمان امنیت ساختمان کاهش پیدا کند.
این عوامل باعث شده است که مهندسین به فکر راه حلی برای بالا بردن ضریب اطمینان و افزایش مقاومت و استحکام ساختمان ها باشند.
بنابراین یکی از راه حل های مدرن و مطمئن در صنعت ساخت، ژل میکروسیلیس می باشدکه در افزایش استقامت و استحکام بناها بسیار موثر است.
یکی از اصول مهم در صنعت ساخت و ساز ساخت، سازه هایی بر پایه بتن است که در برابر ضربه و فشار، تاثیرات مواد شیمیایی از قبیل یون های کلرو سولفات، نمک ها و جریان های متناوب مکانیکی مقاوم باشند.
بنابراین با به کارگیری ژل میکروسیلیس این مشکلات برطرف شد.
آنچه که باید در مورد ژل میکروسیلیس بدانیم
امروزه این محصول جزو بهترین فراورده های افزودنی بتن معدنی می باشد. اگر از نوع مرغوب ژل میکروسیلیس در ملات های سیمانی استفاده شود درمخلوط حاصل شده درجه نفوذ پذیری کاهش می یابد و در نهایت بتن بادوام حاصل می شود.
این فراورده با نام های دیگری نیزمانند دوده سیسیلی، پاور ژل، ژل سیلیس یا پودر میکروسیلیس در صنعت ساخت و ساز شناخته شده است.
اما از آنجا که ذرات آنها بسیار ریز بوده و به این دلیل بالا بودن میزان پراکندگی از لحاظ زیستی و شرایط زیست محیطی باعث تولید آلودگی می شدند. ژل میکروسیلیس یا پوزولانی این مشکل را برطرف نموده است.
میکروسیلیس پودری را می توان به ملات سیمانی اضافه نمود و با این کار مقاومت آن را تا چند برابر بالا برد.
این فراورده در مدل های گوناگونی تهیه می شود که هر کدام از آنها ویژگی ها و قابلیت های مشخصی دارند به عنوان نمونه ژل میکروسیلیس در دو دسته بدون الیاف و الیاف دار تهیه می شود که هر کدام توانایی های خاص خود را دارند.
نکته حائز اهمیت درباره این فراورده این است که علاوه بر بالا بردن توان استحکامی و پایداری سازه های سیمانی، بتن های مسلح و غیر مسلح، به عنوان یک نوع آب بند و عایق در سازه ها عمل می نماید و مانع از نفوذ آب می گردد.
همچنین از تاثیرات شیمیایی بر روی بناها می کاهد. ژل میکروسیلیس در عملیات نهایی با گرفتن آهک آزاد وتبدیل کردن آن به سیلیکات کلسیم باعث بالا رفتن میزان بازدهی و بهبود ویژگی های کلی بتن می گردد.
ویژگی های ژل میکروسیلیس چیست؟
از جمله توانایی های برجسته ای که با استفاده از ژل میکروسیلیس در بتن حاصل می شود نفوذ ناپذیری بتن می باشد که این مزیت به دلیل استفاده از مواد اولیه ای می باشدکه در فرمولاسیون آن به کار رفته است.
این فراورده همچنین باعث روان نمودن ملات های سیمانی می شود. ملات روان شده که حاوی ذرات ریز میکروسیلیس است، روزنه ها و فضاهای خالی در بین سنگدانه های درشت تر را پر می کنند و به این صورت ملات را نفوذ ناپذیرومقاوم می نمایند.
زمانیکه بتن را با استفاده از ژل میکروسیلیس نفوذ ناپذیر می نمائیم، در واقع خوردگی و تحلیل فولاد و آرماتورهای به کار رفته در داخل بتن مسلح شده را به میزان چشمگیری کاهش می دهیم.
در واقع خوردگی و خرابی آرماتورهای مسلح کننده ملات های سیمانی یکی از خرابی های پرهزینه می باشد که در اثر نفوذ مواد تخریب کننده مانند کلراید و…. اتفاق می افتد.
کلراید نفوذ کرده به داخل ملات سیمانی از هر نوعی که باشد چه از آب اقیانوس و چه از نمک های یخ زدا خرابی یکسانی از خود بر جای می گذارد.
برای خرید ژل میکروسیلیس می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. (محصول مکمل چسب بتن و چسب پودری)
خواص ژل میکروسیلیس چیست؟
- زمانی که این فراورده را با ملات های سیمانی مخلوط می نمائیم، توان مقاومتی ملات در برابر ضربه، فشار و کشش تا چند برابر بالا می رود.
- بتن حاصله از ترکیب این افزودنی سازه را عایق می نماید و از سازه در برابر نفوذ آب و رطوبت محافظت خواهد کرد.
- فرمولاسیون به کار رفته در ژل میکروسیلیس به گونه ای عمل می کند که توان روانی بتن را افزایش می دهد و در نهایت باعث بالا رفتن اسلامپ بتن شده و نیازی به استفاده نمودن از روان کننده ها نیست.
- این فراورده فاقد کلر است به همین دلیل با خیال راحت می توان آن را به هر نوعی از ملات های سیمانی مسلح یا غیر مسلح اضافه کرد.
- بهره بردن از این محصول در ترکیب ملات های سیمانی از تحلیل و سائیدگی آرماتورهای مسلح کننده سیمان جلوگیری نموده و باعث دوام عمر بیشتر آنها می شود.
- ژل میکروسیلیس توان چسبندگی و اتصال ملات های سیمانی به سازه و آرماتور را افزایش می دهد.
- به دلیل روان نمودن ملات سیمانی به راحتی توسط دستگاه ها پمپاژ می شود و استهلاک و خراب تجهیزات کاهش می یابد.
- بالا رفتن توان الاستیسیته و قابلیت ارتجاعی بتن.
- پایین آمدن جرم و وزن سازه.
- صرفه جویی در هزینه های اجرایی عملیات و در نهایت کاهش چشمگیر این هزینه ها.
- استفاده از این افزودنی در بتن باعث افزایش طول عمر و پایداری سازه می گردد.
- کم شدن تعداد ترک ها و روزنه هایی که در نتیجه جمع شدگی بتن ایجاد می گردد.
- کاهش میزان مصرف آب و کاربرد آسان.
- توان پایداری الکتریکی ملات های سیمانی را افزایش می دهد.
- تحلیل و خورندگی در فلزات ومیل گردها را پائین می آورد.
- در صورتی که مقاومت مشخص و ثابت مورد نظر باشد میزان مصرف سیمان کم می شود.
- در زمان گیرش سیمان و سخت شدن ملات ها، بتن جمع می گردد استفاده از این فراورده این انقباضات را کاهش می دهد.
- کم شدن واکنش ها و عکس العمل های مواد قلیایی و سنگ دانه ها.
- کم نمودن انقباضات کربناسیونی.
کاربردهای ژل میکروسیلیس بتن
ژل میکروسیلیس در موارد زیر قابل استفاده است :
- در ملات های سیمانی که برای استفاده در مکان هایی مانند کانال های راه و آب، تونل های انتقال آب، تصفیه خانه ها استفاده می شود.
- بالابردن توان مقاومتی بتن و مناسب نمودن ملات های سیمانی برای ملات ریزی هایی با حجم بالا.
- بالا بردن ضریب اطمینان و ایمنی در سازه هایی که در مجاورت تحلیل و خورندگی هستند.
- افزایش توان پایداری و مقاومت ساختمان در برابر بارهای دینامیکی و ضربه.
- ساخت بناهایی با آب بندی و عایق در برابر آب، مناسب برای ساخت مخازن مخصوص نگهداری آب و بناهایی که در مجاورت ساحل ساخته می شود.
- بسیار مناسب و کاربردی برای مخلوط نمودن با بتن هایی که در مجاورت دوره های یخبندان یا ذوب شدید هستند به عبارتی مناسب برای آب و هواهایی بسیار سرد و یا گرم.
- به کار بردن در عملیات روسازی بتنی.
- به کاربردن در مقاطع و لایه های نازک بتنی.
- ژل میکروسیلیس قابل استفاده در بتن های نظامی و پدافند می باشد.
- برای استفاده در سازه های بتنی مربوط به پل ها، عرشه پل، مخزن ها و سد ها.
- بسیار کارامد و مناسب در ساخت و سازهای بتنی که در معرض انفجار، تنش و کف های سخت صنعتی هستند.
- بتن ریزی هایی که در مجاورت مواد شیمیایی و تحلیل کننده هستند این فراورده، محصولی بسیار کمک کننده است.
چگونه از ژل میکروسیلیس استفاده شود ؟؟؟
این فراورده را می توان به دو حالت به کار برد. روش اول به این صورت است که تمام اجزاء مورد نیاز بتن را با هم مخلوط کرده و در پایان این محصول را به ترکیب اضافه می کنیم و چند دقیقه میکسر را روشن کرده تا کاملا مواد با هم ترکیب شوند.
در پایان ملات برای بتن ریزی آماده است.
حالت دوم به این صورت است مقداری از آب را با درصد متناسب با سیمان مخلوط کرده و ژل میکروسیلیس را به این مخلوط اضافه می کنیم و بعد از آن این ترکیب را به کل بتن می افزائیم.
البته نکته حائز اهمیت این است که آب بندی بتن باید در شرایط مناسب کارگاهی و محیطی بهینه صورت گیرد، زیرا این موارد برکیفیت و کارایی بتن تاثیر گذار است و این شرایط است که تعیین می کند برای ترکیب ژل از چه روشی استفاده شود.
بر اساس اصول و استاندارد مناسب با توجه به رعایت شرایط آزمایشگاهی می توان با توجه به مقدار سیمان به کار رفته در بتن پنج تا یازده درصد از این افزودنی استفاده نمود.
البته با توجه به نظر مهندسین می توان مقدار استفاده از ژل میکروسیلیس را تا بیست درصد بالا برد بدون اینکه مسئله خاصی پیش بیاید.
البته نکته ای که باید بسیار به آن توجه کرد تا به کیفیت و نتیجه مطلوب رسید این است که تعین درصد استفاده از این افزودنی به شرایط محیطی، خصوصیات آب و هوایی و جوی بستگی دارد.
در صورت استفاده کمتر از حد مجاز شاهد خواهیم بود که ملات سیمانی کیفیت و عملکرد بهینه و مناسبی نخواهد داشت و این دو فاکتور افت می کنند.
اسلامپ مورد نظر حاصل نمی شود و با کاهش اسلامپ سریع روبه رو خواهیم شد. در نتیجه توان جذب و کشش آهک آزاد کم می شود و تمام قابلیت ها و ویژگی های بتن را تحت تاثیر قرار می دهد.
خصوصیات فیزیکی و بسته بندی ژل میکروسیلیس
ژل میکروسیلیس در زمان استراحت و توقف ژله ای است، اما بعد از تکان دادن حالت مایع به خود می گیرد. رنگ این افزودنی خاکستری می باشد و از حد استاندارد آن هم کمتر یون کلر داردو فاقد نیترات می باشد.
درجه یخ زدن یا نقطه انجماد آن در صفر درجه سانتیگراد است و به دمای اشتعال نمی رسد.
این فراورده در بست بندی های ۲۰ کیلوگرمی و بشکه های ۲۲۰ کیلوگرمی تولید و روانه بازار می شوند.
امیدواریم مطالعه این مطالب برای شما سودمند بوده باشد از اینکه تا پایان مطالعه این مطلب همراه ما بودید از شما بسیار سپاسگزاریم.
سوالات متداول
ژل میکروسیلیس چیست؟
شکل دیگری از فوق روان کننده سیمان و سیستم دوده سیسیلی است که با ظاهری خمیری شکل در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
این محصول در شرایط جوی و آب و هوایی ساحلی و نقاط کویر یک محصول بسیار کاربردی و کمک کننده می باشد زیرا در این نقاط ملات سیمانی مورد استفاده باید توان جذب آب پائینی داشته باشد و بتن نفوذناپذیر باشد.
پس بهترین راه حل بهره بردن از ژل میکروسیلیس است.
کاربرد اصلی آن چیست؟
این فراورده در واقع نوعی مکمل ملات های سیمانی مدرن است، که ساختار آن بر اساس روان کننده های بتن والیاف پلی پروپیلین دفع کننده آب است که با نام میکروسیلیکا الیاف دار هم شناخته می شود.
در ساخت و تولید بتن های گوناگون از جمله بتن عایق یا آب بند با اسلامپ بالا، بتن های توانمند و تقویت شده، بتن مستحکم و بادوام که با پوشش دادن منافذ و فضاهای خالی در زمان اختلاط بتن های نفوذ ناپذیر از ژل میکروسیلیس استفاده می گردد.
شرایط ایمنی استفاده از آن چگونه است؟
این محصول کاملا بی خطر و غیر سمی است و در زمان مصرف الزامات خاصی ندارد.
فقط اینکه سعی شود از عینک و دستکش استاندارد و مناسب استفاده شود تا در زمان انجام عملیات از تماس این فراورده با چشم و دست کاملا اجتناب شود.
شرایط نگهداری از ژل میکروسیلیس باید چگونه باشد؟
نگهداری از این فراورده به مدت یک سال در ظرف اصلی ودردمای معمولی توصیه می شود.
سعی شود در زمان استفاده از آن محصول عاری از یخ زدگی باشد اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید محصول قابل بازیافت است،
قبل از اختلاط ابتدا یخ زدایی را به صورت کامل انجام دهید و آن را کامل هم زده و سپس به مخلوط سیمانی اضافه نمائید.
مناسب ترین دما برای نگهداری از ژل میکروسیلیس ۱۰+ تا ۳۰+ است. سعی شود محصول را دور از نور مستقیم خورشید و دماهای کمتر یا بیشتر از دمای پیشنهاد شده نگهداری نکنید.
کاربرد ژل میکروسیلیس در بتن چیست؟
استفاده از ژل بتن باعث می شود ملات سیمانی تهیه شده در هر نوع سازه ای چه دریایی و چه خشکی کارامد و بهینه باشد.
همچنین در محیط هایی با درجه حرارت بسیار زیاد و یادرجه یخ بندانی بتن استفاده شده مقاوم و پایدار باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.