اجرای ترموود نما در ساختمان به چه صورت است؟

نکاتی از اجرای ترموود نما باید به ان توجه داشته باشید

امروزه اغلب معماران برای فضای بیرونی ساختمان، نما و سبک مدرن را اجرا می کنند این امر موجب شده تا استفاده از ترموود به عنوان یکی از متریال های اجرایی مدرن مورد توجه قرار گیرد، چوب ترموود موجب طبیعی جلوه دادن نمای ساختمان شده و توجه هر بیننده ای را به سمت خود جلب می کند.چوب در زمره اولین مصالحی قرار دارد که انسان ها برای ساخت و ساز از آن استفاده کرده اند،  امروزه نیز با وجود این که مصالح جدیدی برای نمای ساختمان روی کار آمده اند اما این متریال قدیمی همچنان توانسته است جایگاه خود را حفظ کردده و به صورت ترکیبی در سبک های مختلف با مصالح جدید مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله می خواهیم به بررسی طراحی و اجرای ترموود نما Execution of facade thermowood بپردازیم برای کسب اطلاعات در مورد این نمای زیبا با ما همراه باشید

ترموود نما چیست و انواع  آن کدام است؟

ترموود نوعی چوب است که بر اثر فناوری و تیمار در برابر تمامی شرایط جوی و محیطی مقاوم شده و می توان از آن برای نما استفاده کرد، این سبک طرفداران خاص خود را دارد و به دلیل زیبایی و جذابیت منحصر به فردی که از آن برخوردار است موجب افزایش ارزش و اعتبار ساختمان نیز خواهد شد، چوب ترموود از ویژگی ها بارزی از جمله آن ها می توان زیبایی- انعطاف پذیری در طراحی و اجرای نما- و دوام و ماندگاری بالا را نام برد.

انواع نمای ترموود به قرار ذیل است

اجرای نمای ترموود براساس نوع و شکل ظاهری آن با هم فرق دارند در حالت کلی چوب هایی که برای اجرای نما مورد استفاده قرار می گیرند به دو دسته تقسیم می شوند

  • نرم چوب ها، که برای این منظور می توان چوب درخت کاج و صنوبر را مثال زد، نرم چوب ها دارای بافتی زیبا بوده و وزن سبکی دارند و از نظر قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه می باشند.
  • سخت چوب ها، ون و یا اش نمونه ای از سخت چوب ها هستند که بافت زیبایی داشته و از نظر وزن و قیمت از نرم چوب ها سنگین تر و گران تر هستند.

برای اجرای ترموود نما در ساختمان ها به دلیل سبکی وزن و قیمت مناسب تر معمولا از نرم چوب ها استفاده می کنند.

اجرای ترموود برای نمای ساختمان ها چه مزایایی دارد؟

از مهم ترین مزیت های اجرای ترموود نما در فضای بیرونی و داخلی ساختمان می توان به موارد ذیل اشاره کرد

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف محیطی
  • نصب راحت و فوری- قابلیت جداسازی و قابل شستشو بودن
  • قابل برش به تمامی شکل های دلخواه و برش بسیار راحت
  • عدم جذب هر گونه رطوبت و یا حرارت که این امر موجب شده تا ترک خوردگی و پوسیدگی آن که یکی از ویژگی های طبیعی چوب است کاهش پیدا کند بنابراین می توان گفت میزان عایق بودن این محصول بالا می باشد.
  • برطرف نمودن رزین و مواد مضر چوب بر اثر فرایند ترموو

نکاتی قبل از اجرای ترموود نما باید به ان توجه داشته باشید به قرار ذیل است

نکاتی قبل از اجرای ترموود نما باید به ان توجه داشته باشید به قرار ذیل است

  • در زمان حمل و نقل و نصب چوب ترموود به این نکته توجه داشته باشید که در برابر ضربه و خراشیدگی از حساسیت بالای برخوردارند.
  • استفاده از دستکش در زمان نصب و جابجایی واجب می باشد، زیرا دستکش مانع فرو رفتن تراشه های چوب به دست می شود.
  • برشکاری ترموود نیز مانند چوب های معمولی انجام می شود و از همان ابزار که برای برش چوب معمولی استفاده می شود برای ترمو وود نیز به کار می رود ولیکن بهتر است در زمان برشکاری حتما از ماسک برای ممانعت از هرگونه آسیب احتمالی استفاده کنید.

اجرای ترموود نما در ساختمان به چه صورت است؟

  • نصب ترموود در نمای ساختمان

ترموود مورد استفاده در نمای ساختمان از مغز درختان کاج تولید می شوند، آن قسمت از مغز چوب که دارای حلقه بوده و مدت زمان عمر آن را نشان می دهد به دلیل این که نسبت به سایر سطوح نرم تر است  بهتر است در بخش زیر ساز کار قرار گیرد، و سمت دیگر به دلیل سخت تر بودن در برابر شرایط مختلف جوی از مقاومت بالاتری برخوردار است.

برای اجرای ترموود از روش میخ زنی و پیچ استفاده می شود که روش میخ زنی با استفاده از ابزار میخ و چکش انجام می شود البته امروزه از تفنگ های میخ زنی نیز می توان برای این امر استفاده کرد، آنچه در زمان انجام این فرایند مهم است عدم هر گونه برآمدگی میخ از سطح نما است. و اما در روش نصب با پیچ، از پیچ های گالوانیزه و استیل استفاده می شود، روش پیچ در مقایسه با روش میخ زنی از استحکام بیشتری برخوردار است زیرا پیچ موجب اتصال میان ترموود نما و بخش زیرسازی خواهد شد.

در هر صورت در استفاده از هر کدام از روش های نصب، باید به این نکته توجه داشته باشید که تعداد پیچ و یا میخ ها در هر ردیف متناسب با پهنای چوب باشد، در حالت کلی بدون در نظر گرفتن ضخامت، تعداد مورد نیاز پیچ و یا میخ برای چوب با پهنای بیش از ۱۲۵ میلی متر، ۲۲ عدد برای هر ردیف می باشد.

در زمان نصب ترموود می بایست در محل هایی که در و پنجره وجود دارد از فلاشینگ فلزی استفاده شود، هدف از این فلاشینگ ها هدایت آب جاری شده روی نما به بخش های کناری است که می بایست فلاشینگ با چوب حدود ۱ سانتی متر فاصله داشته باشد.

همچنین در هنگام نصب به این نکته توجه داشته باشید برای کناره ها و بخش ابتدایی و انتهایی کار از درزبندی استفاده کنید، تا از این طریق از نفوذ رطوبت ممانعت کرده و موجب می شود مدت ماندگاری نما نیز بیشتر شود، معمولا چوب هایی که برای اجرای ترموود نما مورد استفاده قرار می گیرند هر چند سال یک بار به مرمت و روغن کاری نیاز دارند، از این رو بهتر است این متریال را برای بخش هایی از ساختمان اجرا کنید که دسترسی به آن ها راحت باشد در غیر این صورت مجبور خواهید شد که هر چند سال یک بار برای ترمیم و روغن کاری نمای ساختمان از داربست فلزی استفاده کنید زیرا چوب المانی است که ممکن است در برابر شرایط جوی مانند سرما و گرما و تابش نور خورشید تغییر ر نگ داده و نمای ساختمان زیبایی اولیه خود را از دست بدهد.

در زمان اجرای ترموود نما چوب ها را به صورت منظم در بین طبقات کار کنید که اگر قصد دارید برای اطراف پنجره ها نیز از این المان استفاده کنید بهتر است نحوه اجرا به گونه ای باشد که نقش مکمل را در نمای ساختمان شما ایفا کند.

  • اجرای ترموود نما در سبک های مختلف

یکی از سبک هایی که برای طراحی نمای ساختمان استفاده می شود و بسیار پرطرفدار نیز می باشد سبک کلاسیک است، در این سبک از متریال سنگ استفاده می شود و  سنگ ها را با برش های مخصوصی شکل می دهند و از آن برای نماهای کلاسیک استفاده می کنند.

 اما برای اجرای ترموود در نمای ساختمان طراحی و سبک مدرن انتخاب بهتری است، در سبک مدرن همزمان از چند متریال استفاده می شود که شما می توانید یکی از آن ها را چوب ترموود انتخاب کنید.

 لازم است که بدانید چوب ترموود دارای ویژگی انعطاف در برش می باشد و این امکان را در اختیارتان قرار می دهد قطعات آن را به صورت شکسته مستقیم و یا به صورت منحنی در اجرای نما به کار ببرید از این رو سبک مدرن به راحتی قابل اجرامی باشد.

سبک دیگر که می توانید برای اجرای ترموود نما به کار ببرید سبک ترکیبی است که مانند سبک مدرن از چند متریال برای طراحی و اجرای نما استفاده می شود اما متریال اصلی آن چوب ترموود است.

شما می توانید برای اجرای ترموود نما در سبک های مختلف از ترکیب رنگ های متنوع برای چوب ترموود استفاده کنید.

  • هماهنگی متریال چوب با سایر متریال های دیگر در طراحی نما

در سطرهای قبلی گفتیم برای اجرای ترموود نما دو سبک مدرن و ترکیبی مناسب هستند اما باید توجه داشته باشید که در زمان پیاده سازی سبک های فوق الذکر هماهنگی بصری میان چوب ترموود و سایر متریال های دیگر باید رعایت شود، به عنوان مثال اگر شما برای نما از سنگ سفید جاجی آباد استفاده می کنید بهترین و مناسب ترین رنگ برای ترموود قهوه ای روشن و یا تیره است، رنگ دودی و خاکستری نیز می تواند انتخاب خوبی باشد، البته لازم به ذکر است ایجاد هماهنگی بصری در اجراوظیفه طراحان نما است و باید در این زمینه از دانش و تجربه لازم برخوردار باشند.

اگر یکی از متریال ها شیشه و یا آجر است بهتر است برای رنگ ترموود روشن را در نظر بگیرید زیرا رنگ به کار رفته برای آجر در نمای ساختمان ها معمولا قرمز و یا قهوه ای است. اگر شما در این مورد برای چوب ترموود رنگ روشن در نظر بگیرید کنتراست و هماهنگی بیشتری را برای مخاطبان ایجاد کرده اید.

آیا اصول کلی در طراحی و اجرای ترموود نما را می دانید؟

ترموود در تمامی مناطق با هر شرایط آب و هوایی سازگاری دارد تنها کافی است در زمان طراحی و اجرای نما نکات ساده و اصولی را رعایت کنید تا از هر گونه رطوبت و پوسیدگی آن نیز جلوگیری کرده باشید ممکن است چندین سال بعد از اجرای این نما برای حفظ زیبایی ظاهری ساختمان نیاز به تعمیر و مرمت آن داشته باشید.

بهتر است در زمان اجرای نمای ترموود گیاهان و درختانی را که در پیرامون ساختمان وجود دارد در نظر بگیرید زیرا به منظور جلوگیری از رشد کپک و قارچ در نمای چوبی نباید در تماس سطحی مستقیم با درخت و گیاه باشد.

زهکشی آب و تهویه هوا دو مورد مهمی هستند که می بایست در زمان اجرا آن را رعایت کنید. به عبارتی دیگر حد فاصل چوب ترموو در نما با در و پنجره ها و سایر متریال های دیگر که در کنار آن به کار می روند باید به گونه ای باشد که آب و هوا به راحتی از آن عبور کند.

طراحی این نما باید به گونه ای باشد که در بخش پایین و بالای آن هوا به پشت آن نفوذ کند ولی توجه داشته باشید که این فاصله باید به حدی باشد که آب نتواند به به آن قسمت راه پیدا کند، از این طریق بعد از بارندگی، نما فورا خشک شده و از رشد قارچ در پشت آن جلوگیری می شود. بهتر است به منظور جلوگیری از فرسایش و پوسیدگی نمای ترموود، در بخش پایینی، ۲۰ سانتی متر با سطح زمین فاصله داشته باشد.

استاندارهای فرایند ترموود برای اجرای نمای چوبی

برای اینکه چوب ترموودی که برای اجرای نمای ساختمان استفاده می شود از کیفیت بالایی برخوردار باشد می بایست در فرایند تولید آن استانداردهای ذیل رعایت شود

  • میزان و درجه حرارت
  • روند کاهش و افزایش حرارت
  • مدت زمان مورد نیاز برای حرارت دهی

لازم است که بدانید استانداردهای فوق الذکر مورد تایید انجمن فنلاند می باشد و اگر در زمان تولید ترموود رعایت نشده باشد از نظر ظاهری با ترموود استاندارد تفاوت زیادی خواهد داشت، در داخل ترموودهای غیر استاندارد ترک هایی ایجاد می شود که ممکن است با چشم قابل تشخیص نباشد اما این ترک ها بر اثر تنش و شرایط محیطی رشد کرده و اندازه آن ها بزرگتر خواهد شد و در سطح چوب نمایان می گردد از این رو باید از چوبی که فرایند تولید آن به صورت استاندارد رعایت شده باشد استفاده کنید، ترموود نما از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با شرایط محیطی و آب و هوای مختلف سازگاری دارد.

اجرای ترموود نما در ساختمان به چه صورت است؟

آیا اشعه UV در چوب نمای ساختمان تاثیر می گذارد؟

اغلب متریال هایی که برای نمای بیرونی ساختمان استفاده می شوند تحت تاثیر اشعه UV خورشید خواهند بود که در این میان چوب ترموود به دلیل اینکه در فرایند تولید آن از رنگ های مخصوصی استفاده می شود اشعه UV نمی تواند بر روی آن تاثیری داشته باشد، زیرا که این رنگ ها دارای پیگمنت های ضد اشعه هستند و تنها ممکن است بر اثر تابش اشعه دچار تغییر رنگ شوند که با رنگ آمیزی مجدد، به شکل اولیه بر می گردد.

نکات و توصیه هایی که در زمان نصب باید رعایت کنید به قرار ذیل است

  • در زمان نماسازی، قبل از این که اجرای نما را شروع کنید اطمینان کسب کنید که سطح زیرین کار تراز است.
  • اگر می خواهید از سیمان برای زیرسازی نمای ترموود استفاده کنید حداقل ضخامت آن باید ۴ سانتی متر باشد.
  • هرگز نباید چوب ترموود را به صورت مستقیم به دیوار نصب کنید.
  • برای زیرکار می بایست حتما چوب اشباع قرار بگیرد و از نصب مستقیم ترموود به قوطی آهنی ممانعت کنید.
  • در زمان نصب SHP، حتما باید یک سانتی متر در طول از هر دو طرف و ۳ میلی متر در عرض پروفیل فاصله داشته باشد.
  • برای کلیه برگشتی های بیش از ۲۰ سانتی متر آهن کشی واجب می باشد البته توجه داشته باشید زیرساز آهنی نباید بیش از حد سنگین شود.
  • اگر از پروفیل های چوبی برای زیرسازی استفاده می کنید حتما باید ۶۰ سانتی متر باشد.
  • مهار چوب هایی که برای زیرسازی استفاده می شوند با پیچ صورت می پذیرد که فاصله این پیچ از هم می بایست ۵۰ سانتی متر باشد.
  • رنگ کردن چوب هایی که برای زیرسازی استفاده می شوند واجب نیست.
  • به منظور تمیزی و سرعت اجرا در نصب، اجرای ترموود نما را در مرحله آخر انجام دهید.
  • اگر از روش پیچ برای نصب استفاده می کنید توجه داشته باشید که با خود پیچ در چوب نباید سوراخ ایجاد شود بلکه حتما می بایست برای این انجام این کار از دریل استفاده کنید.
  • اگر قصد دارید که برای زیرسازی از آهن و قوطی استفاده کنید حتما به سبک سازه توجه داشته باشید و از اتصالات غیرمرتبط پرهیز کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر خود را در کادر زیر وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.