چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت میلگرد چه کاربردی دارد

چسب کاشت میلگرد Rebar implant adhesive در زمان انجام مجموعه فعالیت ها و عملیاتی که در راستای بالا بردن ضریب مقاومتی بتن و سازه ها انجام می شود،کاربرد زیادی دارد. در حقیقت کاشت میلگرد از جمله کارهای است که مهندسین درراستای تقویت و بالا بردن مقاومت سازه های سیمانی آن را انجام می دهند. برای اتصال میلگرد دربتن ابتدا با بهره گیری از دریل و گرگیری آن و در قدم بعدی تمیز نمودن و شستن حفره های درست شده با بهره گیری از تجهیزاتی مانند دمنده و مکنده ها شرایط را برای کاشت میلگرد فراهم می کنند. زمانیکه به این مرحله رسیدیم، چسب کاشت میلگرد را با استفاده از تجهیزات و وسایل مناسب این کار در حفره های ایجاد شده تزریق می کنند ودر پایان میلگرد را بر روی سازه های سیمانی اتصال می دهند.

چسب کاشت میلگرد IEA یک چسب دو بخشی اپوکسی با توان پایداری مکانیکی بسیار بالا و همچین ویسکوزیته ی بالا است که در راستای افزایش مقاومت در سازه های سیمانی محصولی جدید با کارایی بسیار زیاد می باشد.  این محصول برای کاشت میلگرد یا انکر بولت، آرماتورها، اتصال صفحات و رشته های متفاوت مانند لمینیت FRP بر روی یک بستر افقی یا عمودی، کاشت و اتصال میله ها و صفحات فولادی  گزینه ای بسیار مناسب است. با ایجاد حفره در بتن و جاگذاری میلگرد در آن میتوان با کمک گرفتن از این فراورده کاشت را انجام داد.

در این مطلب قصد داریم درباره ی این محصول وکارایی و کاربردهای آن بیشتر صحبت کنیم. از اینکه تا پایان با ما همراه هستید از شما سپاسگزاریم.

 

چسب کاشت میلگرد و چسب کاشت بولت چیست؟

 

چسب بولت دوبخشی نوعی ماده شیمیایی است که بخش اول آن بر مبنای اپوکسی اکریلات و بخش دوم آن برپایه پلی آمین تهیه می شود.  همچنین در فرمول چسب کاشت میلگرد از تقویت کننده ها و افزودنی های سیمان نیز استفاده می کنند. به عنوان نمونه افزودنی های نرم کننده برای بالا بردن ظرفیت انعطاف پذیری چسب کاشت میلگرد و پائین آمدن دما در تبدیل شیشه ای، اضافه نمودن پر کننده ها که باعث کم شدن انقباضات چسب در زمان سخت شدن می گردد و همچنین اثرات مکانیکی چسب را ارتقا می دهد.

در بیان کلی توان مقاومتی و استقامتی این محصول در برابر فشارهای استاتیکی، دینامیکی و شبه دینامیکی  گزینه ای بسیار مهم و چالش برانگیز است. همچنین به چگونگی کاربرد و نحوه عملکرد این فراورده در محیط های اسیدی و تحلیل بر باید توجه نمود. علاوه بر آنچه تا کنون گفته شد، در صورت استفاده از این فراورده بین بتن قدیمی و بتن جدید، سطحی مقاوم و مستحکم بین این دو بافت ایجاد می شود.

(پیشنهادی)  چسب پودری اسلب

 

 

چسب کاشت میلگرد 1

انواع چسب کاشت میلگرد در بتن

 

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و رقابت تنگاتنگ در بازار ساخت و عرضه محصولات هر روزه شاهد حضور محصولات جدید با برندهای مختلف هستیم که نوعی سردرگمی را برای خریداران و متقاضیان ایجاد کرده است. چسب کاشت میلگرد نیز از آن دسته محصولاتی می باشد که در انواع و اقسام متفاوت، با برندهای متنوع تولید و عرضه می شود که هر کدام از این محصولات ویژگی ها و توانایی مختص به خود را دارند.

در این شرایط باید قبل از انتخاب در این زمینه تحقیقات و اطلاعات کافی داشته باشند، زیرا محصولی مهم در مسئله مقاومت و پایداری سازه ها است. بنابراین باید انتخابی درست داشته باشندو لازمه این انتخاب درست توجه به استاندارده ها و آئین نامه های موجود در این زمینه است. این محصولات از نظر فرمول های شیمیایی، ویژگی های مکانیکی و عملکرد و کارایی اختلافاتی با هم دارند و بر این اساس به سه گروه کلی تقسیم می شوند

 

  • چسب میلگرد کپسولی

 

این نوع از فراورده ها که به صورت دو بخشی هستند از گروه رزین پلی استر و اپوکسی وینیل استر تشکیل می شوند. در اتصال و نصب بولت های ویژه ی سر مهره دار از این فراورده بهره می برند. در این نوع چسب، محصول را در محفظه های کپسولی که جنس آن از شیشه شفاف است وارد نموده و در اختیار بازار قرار می دهند.

این محصولات کپسولی در سایز ها و مقادیر متفاوت عرضه می شوند. این فراورده ها با نامهای دیگری مانند چسب کاشت بولت شیشه ای یا پیچشی در بازار شناخته می شوند. مهندسین و پیمانکاران زمانی که قصد استفاده از این فراورده را داشته باشند،محفظه ی شیشه ای آن را شکسته  و از محصول داخل آن استفاده می کنند. پس از استفاده از محصول گیرایی و چسبندگی فوق العاده ای ایجاد می کند که حتی در شرایط تحلیل کننده و اسیدی نیز جوابگوی اهداف مورد نظر بوده و پایداری بسیار خوبی دارد.

 

  • چسب کاشت میلگرد کارتریجی

 

از این مدل از محصولات برای کاشت و اتصال روی سطوح سیمانی، چوبی و گرانیتی استفاده می گردد. این فراورده نیز دو بخشی است که اساس فرمول آن رزین اپوکسی یا  پلی استر یا وینیل استر و بخش دوم آن نیز اساس و پایه پلی آمینی دارد. این نوع در راستای اتصال و کاشت میلگرد و آرماتور روی بتن استفاده می شود. تصور و نظر کلی در مورد این محصولات حکایت از رضایت بیشتر استفاده کنندگان از چسب کاشت میلگرد کارتریجی دارد. دلایل آنها راحتی و سهولت استفاده از آن در زمان اجرای عملیات، درجه ی خطای بسیار پائین و کیفیت و مقاومت چشمگیری که از خود نشان داده است می باشد. البته این محصول از نظر بهای تمام شده قیمتی بیشتر از سایرین دارد.

(پیشنهادی)  چسب پودری همه کاره

 

  • چسب کاشت میلگرد حجمی

 

این محصول دو یا سه جزئی می باشد . در مدل سه بخشی آن که تشکیل شده از فرمول های رزین اپوکسی بیسفنول A، هاردنر یا سخت کننده سیمان و پلی آمید می باشد برای نصب آرماتور و بولت در سیمان مسلح شده یا تقویت شده در نظر گرفته شده است. چسب کاشت میلگرد حجمی قدرت چسبندگی  بسیار زیادی را در سطح های متفاوت سیمانی از خود بروز می دهد. پایداری کششی و خمشی بسیار عالی آن این فراورده را در مرکز توجه مهندسین قرار داده است.

یکی از روش های مقرون به صرفه و کارآمد در راستای افزایش توان مقاومتی سیمان و بتن کاشت میلگرد و بولت است. بعضی اوقات به دلیل برخی اشتباهات مانند اشتباه در عملیات بتن ریزی، تغییرات نقشه، کم دقتی در محاسبات انجام شده و بروز بعضی اشتباهات، میلگرد گذاری نادرست و …  از کاشت و اتصال میلگرد ( آرماتور) در پی سازه ها و فونداسیون ها استفاده می شود.

یرای اجرای این عملیات علاوه بر افزایش استقامت ومقاومت می توان تغییرات را اعمال نمود و همچنین اشتباهات اجرایی و طراحی را نیز برطرف نمود. نمونه های دیگری مانند متصل کردن بتن تازه به بتن قدیمی، پایه گذاری ستون ها، تیر ها و جداره های برشی می توان از اتصال و کاشت میلگرد با ضخامت و قطر مناسب و تعداد کافی استفاده کرد.

 

روش های موجود برای کاشت آرماتور

 

برای اجرای این عملیات می توان از سه روش استفاده از مواد پایه سیمان، خمیر کاشت میلگرد

( شیمیایی) و یا بهره گیری از مهار مکانیکی استفاده نمود.

 

  • مواد پایه سیمانی

 

در این روش برای نصب میلگرد با توجه به قطر و ضخامت آن سوراخی بزرگتر از قطر میلگرد به اندازه ۵۵ میلی متر حفر می کنند. سپس سوراخ ایجاد شده را کاملا تمیز می نمایند. بیشتر فضای داخلی سوراخ ایجاد شده یعنی دو سوم آن را با ملات های مختلط شده با مواد ضد انقباض و روان سازها پر می نمایند. بعد از این مرحله با استفاده از جک ها آرماتور به داخل چاله هدایت می گردد.

(پیشنهادی)  هرآنچه باید در مورد چسب سنگ بدانیم

 

  • مهار مکانیکی

 

در روش مهار مکانیکی چاله ای که درست می شود قطر آن از قطر میلگرد دو سانتی متر بیشتر است. زمانی که حفره آماده شد میلگرد با استفاده از مهار مکانیکی درون چاله قرار داده می شود سپس پیچ های آرماتور را می چرخانند که با چرخش آنها پره های وصل شده به قسمت انتهایی آرماتور، باز می شود و به جداره ی سوراخ می چسبد. ممکن است پره ها در زمان چسبیدن به جداره چاله فشار وارد نمایند و باعث شکستگی و خرد شدن آن شوند. اما در هر صورت بهره گیری از این روش در اکثر عملیات استاتیکی از جمله روش های بسیار مناسب برای کاشت آرماتور و بولت است.

 

  • خمیر کاشت میلگرد

 

یک دریل چکشی و مته با شماره مناسب لازم است تا آن را عمود بر سطح مورد نظر قرار داده و سوراخ مورد نظر با اندازه قطر لازم و عمق کافی ایجاد گردد. سپس سطح کار را کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی می کنیم می توان برای نتیجه گیری بهتر از پمپ باد با دمیدن  باد پمپ در حفره  استفاده  کنیم.

ترکیب مواد در این روش دوجزئی است یعنی ابتدا هر بخش از آن را با مخلوط کن برقی کاملا هم میزنیم و بعد دو جزء را با هم ترکیب می نمائیم و بعد از ترکیب کاملا با هم میکس می کنیم( با سرعتی برابر با ۲۰۰ دور در دقیقه) . پس از آماده شدن باید در کمتر از ۳۰ دقیقه خمیر آماده شده در داخل چاله ریخته شود و سپس آرماتورهایی که زنگ زدایی و تمیز شده است با حالت چرخشی به داخل حفره میفرستیم. حفره را باید به گونه ای ایجاد کرد تا خمیر کاشت میلگرد بعد از پر نمودن سوراخ به اندازه دو میلی متر کناره های میلگرد را پر نماید.

 

توجه: هر دو بخش خمیر کاشت میلگرد گرما زا هستند و این امر باعث می شود دمای محیط بر روی مدت زمان سخت شدن آنها تاثیر بگذارد. بنابراین باید دقت کرد که قبل از استفاده،محصول را در برابر نور مستقیم خورشید قرار ندهید یا برای روان نمودن آن از حلال دیگری استفاده نکنید.

 

ویژگی چسب کاشت میلگرد

 

مزایای استفاده از چسب کاشت میلگرد چیست؟

 

  • یکی از ویژگی های که بسیار مورد علاقه استفاده کنندگان از این محصول می باشد سرعت و سهولت در زمان اجرا می باشد.

 

  • در مصرف این فراورده به حلال نیازی نیست. استفاده از حلال ویسکوزیته آن را کاهش می دهد.
(پیشنهادی)  چسب پودری استخری

 

  • با وجود روان و نرم بودن اما پاشش یا چکه ندارد.

 

  • محیط و جو تاثیری در عملکرد این فراورده ندارد.

 

نکات ایمنی را رعایت کنید

 

همانگونه که قبل تر اشاره کردیم، در فرمول این محصول حلال وجود ندارد. بنابراین در صورت استفاده از حلال ویسکوزیته آن سیر نزوای خواهد داشت. به همین دلیل باید از مصرف حلال ها پرهیز کنید.

مدت زمان مصرف آن ۳۰ دقیقه است. بنابرای قبل از خشک شده آن را به کار ببرید.

در پایان عملیات می توان با کمک تینر و بنزین مواد خشک شده اضافی را از بین برد.

به چسب  فرصت دهید تا گیرش ابتدایی در آن رخ دهد سپس میلگردها را وارد یا جابه جا کنید.

 

ویژگی های فنی چسب کاشت میلگرد چیست؟

 

این چسب مقاومت فشاری برابر با ۱۰۹ مگاپاسکال دارد.

 

توان پایداری کششی آن ۹۰ مگاپاسکال می باشد.

 

قدرت استحکام خمشی آن ۸۴ مگاپاسکال است.

 

قدرت چسبندگی آن ۸۱ مگاپاسکال است.

 

توان پایداری در برابر حرارت ۸۵ درجه سانتی گراد است.

 

مقاومت فشاری ناشی از ضربه ۸/۷ کیلوگرم بر متر است.

 

این محصول را با چسب پودری نباید اشتباه گرفت.

 

شرایط نگهداری از این محصول

 

این فراورده را در انبار سر پوشیده دور از نور مستقیم خورشید و بارندگی نگهداری نمائید.

از اینکه تا پایان مطالعه این مطلب همراه ما بودید سپاسگزاریم و امید است ارائه این موضوعات برای شما مفید بوده باشد.

از دیگر چسب ها می توان به چسب کاشی – چسب پودری و چسب پرسلانی اشاره نمود.

 

سوالات متداول

چسب کاشت میلگرد در بتن چه کاربردی دارد؟

استفاده از این فراورده جهت کاشت و اتصال بولت و آرماتور بر روی سطوح سیمانی به صورت افقی یا عمودی بسیار مناسب است.

آیا برای ترک و شکاف نیز مناسب است؟

بله،در صورت وجود ترک یا شکاف در کف، دیوار،سقف برای برطرف کردن و پر نمودن آنها از این محصول استفاده می شود.

آیا برای اتصال ورقه های آهنی مشکلی ایجاد نمی کند؟

این فراورده خوشبختانه شرایط نصب واتصال ورق های فلزی را بر روی دیوار و سقف ایجاد می نماید.

در محیط های مرطوب از چه چسبی استفاده کنم؟

چسب کاشت میلگرد را در محیط های مرطوب بدون هیچ گونه محدودیتی می توان استفاده کرد.

آیا برای سطوح سیمانی هم مناسب است؟

به همه نوع سطح سیمانی، فلزی یا سنگی می چسبد و توان فوق العاده در چسبندگی را به نمایش می گذارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر خود را در کادر زیر وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.