معرفی چند عایق رطوبتی مخصوص واترپروف نمای ساختمان

واترپروف نمای ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از نفوذ رطوبت به سطوح داخلی منزل شما جلوگیری کرده و ساختمان را در برابر باران و رطوبت مقاوم خواهد کرد. اگر اجزای سیستم به طور کامل عایق بندی نشوند، ممکن است نشتی رخ بدهد. با کنترل آب های زیرزمینی و سطحی، آب باران و انتقال رطوبت به صورت بخار، می توان از آسیب های احتمالی و خراب شدن سازه ها جلوگیری کرد. علاوه براین، استفاده از عایق رطوبتی نیاز به تعمیرات غیرضروری در نمای منزل شما را نیز کاهش خواهد داد.

چگونه نمای ساختمان را با عایق رطوبتی آب بندی کنیم

انواع مواد واترپروف نمای ساختمان

مواد آب بندی سنتی سنتی شامل قیر، فویل های پلاستیکی و نوارهای فلزی برای مصارف داخلی و خارجی استفاده می شوند. علاوه بر این سیستم ها، محصولات مبتنی بر رزین های واکنشی، محصولات خمیری و غشاهای ضد آب سیمانی نیز هم اکنون به طور گسترده ای برای واترپروف کردن و محافظت از سطوح بیرونی سازه ها استفاده می شوند.

همانگونه که می دانید، از مزایای غشاء های واترپروف کننده مقاومت عالی آن ها در برابر آب است. این مواد حتی اگر به طور مداوم در معرض هوا قرار داشته باشند، در برابر هوازدگی، خراش، پوسیدگی و فشارهای جانبی تحمل بالایی خواهند داشت. از جمله این مواد می توان واترپروف مایع،  رزین سنگ و عایق رطوبتی نانو را نام برد که علاوه بر زیباسازی نمای ساختمان، به عنوان عایق رطوبتی نیز عمل می کند.

  • غشاءهای واترپروف کننده نمای ساختمان سیمانی

غشاهای ضد آب سیمانی نیز طرفداران زیادی دارند و در طیف گسترده ای از المان هایی که در معرض خیس شدن دوره ای، تابش مستقیم نور خورشید و فشار هیدرواستاتیک قرار دارند، استفاده می شوند. از این غشاها برای واترپروف کردن اتاق های مرطوب مانند حمام و مخازن مایعات نیز استفاده می شود و به دلیل مقاومت آن ها در برابر هوا، برای محافظت از سطوح بیرونی عملکرد فوق العاده ای دارند. اصلی ترین المان هایی که به آب بندی نیاز دارند، عبارت اند از:

  • تراس ها
  • اطراف درب و پنجره ها
  • دیوارهای زیرزمین
  • استخرها
  • دیوارها و کف اتاق های مرطوب مانند توالت و حمام
  • تمام تجهیزات موجود در نمای ساختمان که در معرض نفوذ مایعات و یون های شیمیایی قرار دارند.
(پیشنهادی)  انواع عایق های رطوبتی مایع مورد استفاده در آب بندی ساختمان

دوغاب ضد آب سیمانی غیر سمی بوده و می توان آن را به راحتی استفاده کرد. این عایق رطوبتی یک سطح یکپارچه و بدون درز را به ارمغان می آورد و می تواند برای المان های با شکل های پیچیده نیز استفاده شود. بر خلاف سایر سیستم ها، دوغاب ضد آب سیمانی حتی در سطوح مرطوب نیز قابل استفاده است.

برای واترپروف نمای ساختمان، دوغاب های ساده بر پایه سیمان هنوز هم برای محافظت در برابر آب های سطحی استفاده می شوند، اما در برابر فشار هیدرواستاتیک مقاومت چندانی ندارند. همچنین به منظور بهبود خاصیت چسبندگی، عدم نفوذ پذیری آب، و بالا بردن انعطاف پذیری آن ها باید یک پلیمر به سیستم ضد آب اضافه شود. استفاده از مواد افزودنی ویژه مانند مواد ضد آب، ضخیم کننده ها و مواد افزودنی رئولوژیکی همراه با یک چسب پلیمری، می تواند تضمین کند که دوغاب از خاصیت آب گریزی خوبی برخوردار شده است.

واتر پروف نمای ساختما از طریق عایق رطوبتی

  • مواد پلی یورتان

از این مواد می توان برای واترپروف کردن شیشه، سطوح سیمانی و سنگی استفاده کرد. استفاده از پلی یورتان علاوه بر واترپروف نمای ساختمان، یک ظاهر زیبا به آن می بخشد.

  • استفاده از چسب های سیلیکونی و اکریلیکی به عنوان عایق رطوبتی

سیلیکون ها علاوه بر کاربرد های زیبایی و آب بندی، از رشد خزه و جلبک روی دیوارهای خارجی ساختمان نیز جلوگیری می کنند. چسب اکریلیک نیز برای انواع سطوح قابل استفاده بوده و به سرعت خشک می شود. علاوه براین، انعطاف پذیری بالایی داشته و در برابر تابش مستقیم نور خورشید نیز مقاوم است.

  • مواد پلیمری واترپروف نمای ساختمان

چسب پلیمری و پودرهای پلیمری کارایی خود را ثابت کرده اند. پودرهای پراکنده شامل پلیمرهای بدون پلاستیک و گرمازا هستند که از وینیل استات و اتیلن ساخته می شوند و می توان با افزودن آب از آن ها استفاده کرد. اجزای این ماده انعطاف پذیری بالایی دارند و به راحتی با یکدیگر پیوند می خورند. این ویژگی چسبندگی ملات را به میزان چشمگیری بهبود می بخشد و یک عایق رطوبتی مقاوم را تشکیل می دهد.

  • ملات های اصلاح شده با پلیمر برای واترپروف نمای ساختمان

دوغاب های ضد آب معدنی سفت با مواد پلیمری اصلاح شده اند و به راحتی توسط برس، غلتک یا تجهیزات مشابه بدون نیاز به استفاده از آب استفاده می شوند. در این گونه ملات ها، پودر پلیمری پراکنده به عنوان یک چسب عمل می کند و به منظور بهبود چسبندگی در بسترهای مختلف، تقویت استحکام عایق رطوبتی، بالا بردن انعطاف پذیری آن، مقاومت در برابر سایش و مهمتر از همه عدم نفوذپذیری غشاء مورد استفاده قرار می گیرد. برای واترپروف نمای ساختمان، استفاده از چنین موادی می تواند سازه را در برابر فشار مثبت و منفی آب مقاوم کند.

(پیشنهادی)  سوپر ژل میکروسیلیس ، یک عایق رطوبتی کاملا مقاوم

بهترین مواد آب بندی نمای ساختمان

  • غشاء ضد آب سیمانی انعطاف پذیر (دو جزئی)

غشاهای ضد آب انعطاف پذیر قادر به پر کردن ترک های کوچک در بستر هستند. انعطاف پذیری چنین محصولاتی نسبت به ملات های اصلاح شده با پلیمر بهتر است. این ماده برای بسترهایی که در معرض انقباض، لرزش، حرکت، فشار و ترک خوردگی هستند نیز می تواند مفید باشد. علاوه براین، برای سطوحی که چسباندن عایق رطوبتی به آنها دشوار است نیز مناسب بوده به راحتی می توان آن را استفاده کرد. این روکش ها به دلیل داشتن پلیمر زیاد، در برابر مواد شیمیایی مانند یون های کلرید، یون های سولفات، دی اکسید کربن و سایر محصولات تهاجمی مقاوم هستند.

  • دوغاب سیمانی انعطاف پذیر (یک جزئی)

یکی از عمده ترین نقاط ضعف سیستم های دو جزئی، امکان ترکیب کردن مواد آن با نسبت نادرست به دلیل عدم آگاهی است. آموزش کارگران برای استفاده از دوز مناسب این مواد ممکن است کمی مشکل باشد و از دوزهای نامناسب استفاده شود. اگر پراکندگی مایع بسیار کم باشد، امکان دارد عایق رطوبتی به دست آمده در صورت قرار گرفتن در معرض فشار هیدرواستاتیک مقاومت بالایی نداشته نباشد. علاوه براین، انعطاف پذیری آن کاهش یافته و عملیات واترپروف نمای ساختمان به درستی انجام نمی شود. بنا به دلایل ذکر شده، تولید کنندگان ترجیح می دهند که غشاء سیمانی انعطاف پذیر یک جزئی را تولید کرده و در قالب یک ملات خشک در دسترس عموم قرار دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر خود را در کادر زیر وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.