آیا مراحل تولید ترموود را می دانید؟

آیا مراحل تولید ترموود را می دانید؟

ترموود یکی از بهترین انواع چوب ها است که کاربرد فراوانی در طراحی نما و دکوراسیون داخلی دارد، از مهم ترین ویژگی های آن سازگاری و مقاومت در برابر شرایط محیطی است از این رو می تواند گزینه مناسبی برای پروژه هایی باشد که به چوب با استحکام و دوام بالا نیاز دارند.البته لازم به ذکر است که علاوه بر مقاومت و استحکام بالایی که از آن برخوردار است از نظر ظاهری زیبا نیز بوده که این موارد موجب محبوبیت آن شده است. درختان کاج- صنوبر- توس- کاج رادیانا- توسکا و زیبا گنجشک انواع درختانی هستند که از چوب آن ها برای تولید ترموود Thermowood production استفاده می شود.

در این مقاله قصد داریم مراحل و چگونگی تولید ترموود را مورد بررسی قرار دهیم برای کسب اطلاعات در مورد این پروسه تولید با ما همراه باشید:

فرایند ترموود به چه صورت است؟

 

اگر بخواهیم به صورت مختصر فرایند تولید چوب ترموود را بیان کنیم می توان این گونه گفت که در این پروسه علاوه بر این که محافظت از چوب با بخار آب تامین می شود برای فراوری، آن را تا دمای ۲۱۵ درجه سانتی گراد نیز حرارت می دهند، البته شایان ذکر است که بخار آب در تغییرات شیمیایی که بر چوب وارد می شود نیز تاثیر گذار خواهد بود، لذا می توان اعلام داشت که از این طریق چوب ترموود تولید می شود.

در حالت کلی پروسه فراوری چوب به منظور تولید ، به روش های مختلفی قابل انجام است و در آن از بخار آب و روغن و… استفاده خواهد شد، لازم است که بدانید در تمامی روش هایی که برای تولید ترموود به کار می رود به طور قطع سه مرحله خشک کردن- حرارت دهی و خنک سازی انجام می شود و از مراحل اصلی تولید محسوب می شود.

پروسه ترمو کردن چوب نما

 

در انواع روش هایی که برای این پروسه به کار می رود از روغن- بخارآب و… استفاده می کنند و سایر مراحل تولید نیز دقیقا مشابه به آنچه است که در بالا ذکر کردیم با این تفاوت که در این روش رنگ چوب کمی تیره تر است که این امر موجب می شود در برابر شرایط مختلف رطوبتی در مقایسه با چوب معمولی دارای تعادل و استحکام بیشتری باشد همچنین در برابر پوسیدگی وحرارت بسیار مقاوم بوده و در اندازه و ابعاد مختلف تولید می شود.(معرفی ترموود فنلاندی)

 

ساختار فیزیکی چوب در طی مراحل تولید ترموود چه تغییر می کند؟

در ادامه به صورت مرحله فرایند تولید ترموود را مورد بررسی قرار می دهیم

 

قبل از ذکر مراحل تولید، لازم است که اعلام کنیم روش تیمار حرارتی در فرایند تولید، برای اولین بار در کشور فنلاند انجام گرفت از این رو اتحادیه بین المللی چوب ترموود و امتیاز این تکنولوژی متعلق به فنلاند است،

 

  • مرحله برش و خشک کردن چوب

 

ابتدا چوب درختانی که برای تولید ترمو وود مورد استفاده قرار می گیرد را برش داده و در اندازه های مورد نیاز سایزبندی می کنند و آن ها را در کوره های مخصوص قرار خواهند داد.

از این کوره به منظور خشک کردن و کاهش هر چه بیشتر میزان رطوبت چوب استفاده می شود که برای این منظور در یک مرحله آن را تا دمای ۱۰۰ درجه و در مرحله بعد تا ۱۳۰ درجه حرارت می دهند.

 

  • خروج رطوبت و مواد مغذی از چوب

 

بعد از اتمام مرحله خشک کردن، اکنون دمای کوره را تا ۱۸۰ الی ۲۲۰ درجه سانتی گراد افزایش می دهند، در این مرحله چوب را برای ساعت های طولانی در دما و شرایط قرار می دهند طوری که تمام بخش های آن تا مرکز به رنگ قهوه ای روشن درخواهد آمد، در این فرایند رطوبت و صمغی که به صورت طبیعی وجود دارد به صورت کامل خارج خواهد شد و به دلیل دمای بسیار بالایی که چوب در این مرحله از فرایند تولید تحمل می کند تمامی جانوران میکروسکوپی مانند حشرات و قارچ ها از بین خواهند رفت.

 

  • سرد کردن چوب

 

در این مرحله از تولید، دمای کوره را رفته رفته کاهش می دهند تا هنگامی که میزان دمای آن به ۱۰۰ درجه برسد که این امر به منظور سرد شدن انجام می شود، سپس با کمک بخار و پاشیدن آب دمای چوب را به دمای محیط می رسانند، که این عمل موجب خواهد شد که دوباره رطوبت در آن نفوذ کند البته میزان این رطوبت ۴ الی ۶ درصد می باشد. در این روش تمام ویژگی های منفی چوب به صورت کاملا طبیعی از بین خواهد رفت و موجب افزایش  و مقاومت آن در برابر شرایط مختلف محیطی از قبیل سرما- گرما- حشرات- بارندگی- رطوبت خواهد شد و از آن برای نماهای داخلی و بیرونی استفاده می کنند.(ترمووود چیست)

 

تولید ترموود

ساختار فیزیکی چوب در طی مراحل تولید ترموود چه تغییر می کند؟

 

در پروسه تولید ترموود که پیشتر ذکر کردیم به دلیل تغییرات دما، در ساختار فیزیکی آن نسبت به چوب طبیعی تفاوت هایی ایجاد خواهد شد  که در ادامه به صورت مختصر به بررسی مهم ترین این تفاوت ها می پردازیم

 

  • چگالی ترموود

 

به دلیل حرارتی که در زمان تولید ترموود به چوب اعمال می گردد موجب کاهش میزان چگالی آن خواهد شد.

 

  • استحکام و مقاومت بالای ترموود

 

مقاومت چوب با چگالی آن ارتباط مستقیمی دارد، لازم است که بدانید استحکام به میزان رطوبت موجود در لایه های زیرین چوب بستگی دارد از این رو می توان گفت به دلیل نبود رطوبت در ترموود، لذا از مقاومت بیشتری برخوردار است.

 

  • رطوبت و نفوذ پذیری ترموود

 

از آنجا که در فرایند تولید ترموود از گرمای بسیار بالایی استفاده می شود لذا این امر موجب کاهش هر چه بیشتر میانگین رطوبت چوب شده و از سوی دیگر درجه نفوذپذیری چوب ترمو نیز حدود ۲۰ الی ۴۰ درصد کاهش می یابد.

 

  • مقاومت بالای ترموود در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد

 

ترموود در مقایسه با چوب معمولی در برابر شرایط جوی نامساعد از مقاومت بالاتری برخوردار است که می توان برای محافظت و استحکام بیشتر در برابر این عوامل ناپایدار از رنگ و لاک های مخصوص استفاده کرد.

براساس نتایج تحقیقات و آزمایش هایی که در این زمینه انجام شده بهترین پوشش برای ترموود، استفاده از انواع رنگ های پایه آب یا پایه حلال مخصوص و یا استفاده از لاک های محافظ بی رنگ است.

(معرفی تایل ترموود)

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر خود را در کادر زیر وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.