افزایش طول عمر و دوام مصالح در ساختمان ها با آببندی درست و اصولی

آببندی ساختمان

آببندی ساختمان Building sealing به ویژه در بناهایی با تراز پائین و یا در نقاطی که سطح آب های زیر زمینی زیاد است مانند بخش های شمال کشور و قسمت های ساحلی در جنوب اهمیت زیادی دارد. برای واترپروف نمودن بناها راهکارها و روش های مختلفی وجود دارد که با در نظر گرفتن درصد نفوذ و رخنه آب هر کدام از این روش ها کارایی ویژه خود را دارند. در واقع می توان گفت بهترین روش آب گریز نمودن ساختمان روش هایی بهینه و مقرون به صرفه می باشد، اما در برخی شرایط نیز اوضاع به گونه ای است که روش های ارزان برای آببندی ساختمان نمی تواند جوابگوی نیازهای سازه در مبحث عایق بندی باشد به عنوان نمونه فشارها و نیروهای منفی که معمولا در بناها اتفاق می افتد را می توان نام برد.

عوامل تاثیرگذار بر روش آب گریز نمودن بناها و محصولات عایقی استفاده شده

 

  • مشخص نمودن نوع تراوش آب از لحاظ فشار مثبت یا منفی

 

  • فشار تراوش

 

  • مکان نشت

 

  • مواد و متریال های نشت

 

  • تعداد درزها و مناطق نفوذ و مشخص نمودن میزان سرعت آن

 

  • کیفیت بنا

 

  • جنس سازه

 

  • و…..

 

 در واقع داشتن آگاهی ، تشخیص و شناسایی از شرایط و مصالح مورد نیاز می تواند در انتخاب راهکاری عالی برای آببندی ساختمان موثر باشد. مجموعه عمران مال با کارشناسانی مجرب و ماهر در زمینه خرید و مشاوره رایگان همواره آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. چنانچه پرسشی در زمینه محصولات آببندی و عایقی ساختمان دارید می توانید به دفتر مرکزی مراجعه نموده یا با کارشناسان ما تماس تلفنی داشته باشید.

(پیشنهادی)  واترپروف در بتن و استفاده از عایق رطوبتی مدرن

آببندی ساختمان و سازه های بتنی

آببندی ساختمان و سازه های بتنی به چه معنی است؟؟؟

 

 بناهای سیمانی و بتنی برای افزایش دوام و ماندگاری، بهره وری و زیبایی به واترپروف کردن نیاز دارند. در ضد آب نمودن سازه های بتنی تمام تلاش برای ممانعت از رخنه و ورود آب و دیگر سیالات به مقطع بتن می باشد. آببندی ساختمان بتنی را می توان به سه طریق انجام داد که عبارتند از

 

  • ضد آب نمودن بنا در زمان ساخت و احداث

 

  • واترپروف کردن به روش لایه های سطحی یا نفوذ کننده

 

  • آببندی ساختمان به روش تزریق

 

آب گریز نمودن سطوح بتنی تاثیر بسیار زیادی بر دوام بناها دارد. در واقع واضح است که بهترین و قابل اطمینان ترین راهکار برای ضد آب نمودن ساختمان های بتنی استفاده از اقدامات و چاره اندیشی ها در زمان ساخت می باشد. برای رسیدن به این هدف می توان با به حداقل رساندن نفوذ پذیری سیمان، بهره گیری از افزودنی های ضد آب، اتصال دادن واتراستاپ عایق کننده بتن و استفاده از لایه های ضد آب در راستای فشار مثبت به هدف آببند نمودن بتن دست یافت.

 اما در برخی موارد شاهد هستیم با توجه به اهمیت ضد آب نمودن بناهای بتنی به دلایلی مانند محدودیت های اقتصادی و یا عدم دانش کافی در این مورد پروسه آب گریز نمودن سازه در زمان ساخت اجرایی نمی شود و صورت نمی پذیرد. در چنین شرایطی باید به سراغ روش هایی رفت که بعد از پروسه ساخت برای عایق نمودن بناها مناسب هستند، یعنی ضد آب نمودن با استفاده از تزریق رزین های پلی یورتان و اپوکسی ها و با واترپروف نمودن سازه با بهره گرفتن از پوشش های آب بندی. در واقع باید توجه کرد که پوشش های عایقی در مدل ها و انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه می گردد که با در نظر گرفتن شرایط و ویژگی های استفاده، کمبودهای اقتصادی و مالی، نقاط ضعف اجرایی گزینه مناسب را انتخاب نموده وعملیاتی نمود. گزینه بسیار مهم در انتخاب روش آببندی ساختمان بیشترین دوام و ماندگاری عایق استفاده شده برای آببندی سازه ها می باشد.

(پیشنهادی)  انواع عایق رطوبتی دیوار و نکات مهم در رابطه با اجرای آن ها

معرفی پوشش های ضدآب کننده بتن

 

فراورده های عایقی با توان نفوذ کنندگی وقابلیت بلورشونده در بتن

 

فراورده عایقی بسپارهای سیمانی دو بخشی بتن

 

محصولات ضد آب کننده پلی یورتان و اپوکسی ویژه بتن

 

محصولات آببندی اکرولیکی بتن

 

پوشش های واترپروف کننده سیلوکسان بتن (محصول جایگزین آببند ژل میکروسیلیس)

 

همانگونه که گفته شد یکی از راههای آببندی ساختمان و آب گریز نمودن بتن تزریق پلی یورتان و اپوکسی به بتن می باشد. اما این روش هم مزایا و هم معایبی دارد. ار جمله قابلیت های این روش افزایش چشمگیر دوام و طول عمر بناهای بتنی به دلیل ممانعت از ورود آب و دیگر سیالات به بتن و سریع بودن عملیات مربوط به آن می باشد. اما آنچه که تحت عنوان معایب به آن پرداخته می شود این است که این روش به مهارت و تخصص ویژه نیاز دارد، ابزار و تجهیزات مخصوصی نیاز است و همچنین می توان گفت این روش پرهزینه ترین روش آببندی ساختمان می باشد.

ضد آب نمودن سازه های بتنی با استفاده ازآب گریزی سطحی

 

همانگونه که از عنوان مشخص است در این روش با استفاده از محصولات ضد آب یک پوشش و لایه محافظ آب گریز بر روی سطوح بتنی ایجاد می گردد و از ورود آب به سازه ممانعت می نماید. امروزه فراورده ها و محصولات متنوع و با کیفیت زیادی در این زمینه تولید شده است.

آببندی ساختمان و سازه های بتنی به چه معنی است؟؟؟

آببندی ساختمان با تزریق رزین پلی یورتان و اپوکسی ومزایای آن

 

در این روش برای  آببندی ساختمان، ضد آب نمودن بتن و سطوح سیمانی با استفاده از ابزار و تجهیزات ویژه اپوکسی یا رزین پلی یورتان را در محل هایی که احتمال نفوذ در آنها بالا است وارد می نمایند یا به عبارتی تزریق می کنند و به این صورت بتن را به صورت عمیق و از فضای درونی در برابر نفوذ آب ایمن می کنند.

(پیشنهادی)  همه چیز درباره آب بندی استخر کشاورزی از طریق عایق رطوبتی

 

مزیت های این روش 

 

  • ضد آب نمودن قطعات بتنی و جلوگیری از نفوذ و رخنه آب به داخل بتن و نتایج زیان باری مانند تحلیل و خوردگی در بتن

 

  • قابلیت آب گریز نمودن سازه های بتنی از هر دو جهت ( فشار منفی و مثبت)

 

  • قابلیت واترپروف نمودن سیمان در مکان هایی با دبی آب

 

  • توان مقاومتی و پایداری بسیار زیاد این روش در مواجه با انرژی معکوس آب

 

  • دوام و ماندگاری طولانی مدت این روش عایقی

 

  • توانایی ضد آب نمودن ترک ها و درزهای مختلف در اندازه های متفاوت در سطوح بتنی

 

  • قابلیت آب گریز نمودن قطعات بتنی در شرایط محیطی مرطوب و ساختمان های در حال بهره برداری

 

  • پروسه ضد آب نمودن بتن با این روش بسیار سریع می باشد.

 

 ملات های سیمانی و بتن های استفاده شده در پی ساختمان، منابع ذخیره آب آشامیدنی، منابع نگهداری آب های مورد نیاز صنعت و کشاورزی، بناهای زیر زمینی و بناهای مجاور و در معرض رطوبت از جمله مواردی هستند که باید ضد آب شوند. در واقع امروزه با توجه به نوع بنا خواسته های متنوع و مختلفی در رابطه با ضد آب نمودن سازه مطرح می گردد که از جمله این موارد می توان به قابلیت اتکا و مطمئن بودن محصول آببندی، پایداری و طول عمر زیاد، توان مقاومتی بسیار زیاد در برابر فشارهای مکانیکی، دوام و ماندگاری شیمیایی محصول و در نهایت دوستدار طبیعت و محیط زیست بودن اشاره نمود.

در سالهای گذشته هم گام با سیر تحولی و پیشرفت علم و دانش در تمامی علوم، روش های جدیدی در صنعت ساخت و ساز مخصوصا در رابطه با محصولات آببندی ساختمان پدید آمده است و این گروه محصولات را دچار دگرگونی بزرگی کرده است. به عنوان نمونه می توان موارد زیر را نام برد

(پیشنهادی)  انواع عایق رطوبتی برای شیروانی ها

 

  • پودرهای ضد آب کننده که به عنوان نوعی افزودنی در طرح اختلاط به ملات ها افزوده می شود

 

  • ملات هایی با قابلیت آب گریزی برای استفاده بر روی بتن های اجرا شده

 

  • ملات های سیمانی تند گیر برای مسدود نمودن سریع نشتی ها

 

  • ملات های سیمانی با قابلیت مواجه با نیروهای منفی

 

  • محصولات آب گریز تزریقی برای ضد آب نمودن تونل ها

 

  • آب گریز نمودن درزها و ترک های اجرایی

 

  • و……

در پایان از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم و امید است مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر خود را در کادر زیر وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درصورت تمایل شماره تماس خود را وارد نموده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.